Astoria 9.5 Cold Wine Brut -  Száraz fehér gyöngyözőbor

Astoria 9.5 Cold Wine Brut - Száraz fehér gyöngyözőbor

Fogyasztói ár:
4,590 Ft
Cikkszám: G128-000001
Áraink bruttó árak.
db

 

Astoria 9.5 Cold Wine Brut -  Száraz fehér gyöngyözőbor

 

 

TERMELÉSI TERÜLET

Ország: Olaszország

Régió: Veneto

Vintage: NV

Szőlő: 10/15 éves.

Átlagos termelés: 80/90 q / ha.

Szőlőfajta: a Treviso tartományból jellemző aromás fajta.

 

A szőlőt néhány napon belül szüretelik, mielőtt teljesen éretté válnak annak érdekében, hogy cukortartalmuk alacsonyabb legyen, savasságuk magasabb és aromájuk gyümölcsözőbb legyen. A hagyományos borkészítési folyamatot követik, puha préseléssel és részleges hideg macerációval. A kapott nedűt 0 ° C-on tárolják, majd erjesztik. A habzóbor erősen különleges aromájának erejének és fejlődésének elősegítése érdekében egyetlen fermentációs folyamatot végzünk, amely 35-40 napig, közvetlenül autoklávban történik, alacsony hőmérsékleten, így 35./40. napon jut el a „kész” állapotba. Kitartó fejlesztések eredménye, hogy nagyon különleges, aromás összetevők jellemzik ezt a remek gyöngyözőbort az eljárás végére.


 

ORGANOLEPTIKUS JELLEMZŐK:

Szín: Fehér

Szőlőfajta: Prosecco / glera

ABV: 9,5%

Palack Méret: 75cl

Zárás: Természetes parafa

Stílus: A nagy estebéd

Drink With: Estnyitó italnak, könnyű vacsorákhoz.

Perlage: nagyon finom és tartós.

 

A 9.5 Cold Wine BRUT légiesen könnyű, kifinomult ízvilágot képvisel, nagyon különleges, fajtajelleges aromák, gyümölcsök és az élesztő illatanyagok vegyes táncát alkotja, mely minden korttyal csak jobban érezteti velünk a tudást, a gondoskodást, mellyel nekünk készítették ezt a gyöngyöző bor remeket.

 

FOGYASZTÁSI JAVASLAT:

5-8 C fokon kínáljuk után helyezzük jégvödörbe. Egyik jó tulajdonsága a 9.5 kollekciónak, hogy alacsony alkoholtartalommal rendelkeznek, így kiváló kísérője egy délutáni pizzának, vacsorára egy tál tészta mellé, sajtok, sajtos ételek vagy zöldség tálak mellé kifejezetten javasoljuk.


 

TÁROLÁS:

Tartsa száraz és hűvös helyen, távol a fénytől és a hőforrásoktól.

A BORVÉDELEMBEN MEGHATÁROZOTT 9.5 Hűvös bor – Astoria