Diadema - Száraz vörösbor

Diadema - Száraz vörösbor

Fogyasztói ár:
26,990 Ft
Cikkszám: 1WNW-02943
Áraink bruttó árak.
db

Diadema – Száraz vörösbor

Késői szüretelésű, gondosan válogatott szőlők, mesteri házasításából született meg ez a száraz vörösbor ( Sangiovese , Cabernet Sauvignon , Merlot és Syrah)

A keverék egy fontos jellemzője a vörös Toszkán boroknak. Jellemzően intenzív rubinvörös színű, sötét lila árnyalatai és élénk színek sokasága csillan meg benne. Az illata komplex, elegáns, édes, gyümölcsös és fűszeres. Az íze kellemes, elegáns tanninok, erőteljes testesség, remek harmónia.

Ajánljuk önmagában, vagy húsok, vadhúsok mellé kísérőnek.

Felszolgálási javaslat: 18-20 C kínáljuk, bontás után célszerű egy órát hagyni pihenni a bort.

 

A palack titka - a vörös Supertoscan bor varázslat:

Késői szüretelésű Sangiovese és Syrah válogatott szőlőszemeiből nyerik a palackban rejlő bort, amit teljes értékben hagyományos eljárással készítenek. Megközelítőleg 30 napon át hagyják a héjon erjedni, érni a frissen préselt nedűt – ennek a módszernek köszönhetően alakul ki erőteljes strukturáltsága, mely férfias testességgel párosul. Ezt követően kis és közepes méretű barrique tölgyfahordókban tartják, ami páratlan kifinomultságát, letisztultságát eredményezi a „batonage” technika alkalmazásának köszönhetően. Következő lépésként további 9-12 hónapot tölt hagyományos fahordóban, mindaddig, amíg eléri az optimális kifinomultságot és kész a palackozásra. Záró akkordként legalább 6 hónapig palackban csiszolódik, míg nem asztalunkra kerülhet e fenséges bor. 
Megjelenés: A 7,5 dl-es palackon mind az évjárat, mind a Diadema elnevezés fém alapon Swarovski Kristályokkal kirakva jelenik meg. A 123 darab, háromféle méretű kristályt kézzel aplikálják rá minden egyes palackra. A bort kizárólag ezüst Diadema felirattal ellátott fekete díszdobozban értékesítjük, melyben fekete szatén bélésen fekszik. A Kristályokat további belső párnázat védi.

 

Szőlők: Sangiovese , Cabernet Sauvignon , Merlot, Syrah

Érlelés: francia tölgyfahordókban 2,25 hl 16 hónapig

Alkohol: 14%

Kiszerelés: 750 ml