Leírás
Astoria 9.5 Cold Wine Pink - Extra száraz rosé gyöngyözőbor
A szőlőt néhány napon belül szüretelik, mielőtt teljesen éretté válnak annak érdekében, hogy cukortartalmuk alacsonyabb legyen, savasságuk magasabb és aromájuk gyümölcsözőbb legyen. A hagyományos borkészítési folyamatot követik, puha préseléssel és részleges hideg macerációval. Az erjesztés körülbelül 10/12 ° C-on történik kiválasztott élesztőkkel, hogy nagyon aromás és intenzív aromákat érjen el. Teljes erjedés közben a mustot közvetlenül a nyomástartályba helyezzük a második fermentációhoz, és kis mennyiségű bort adunk hozzá piros szőlővel és rövid macerációs periódusokkal, ami a pezsgő számára a kívánt színt és árnyaltságot eredményezi.
A habzóbor erősen különleges aromájának és fejlődésének elősegítése érdekében egyetlen fermentációs folyamatot végzünk, amely 35-40 napig tart alacsony hőmérsékleten.
Ezen túlmenően a borász „ösztönzi” olyan anyagokkal, amelyek szerkezetet és mélységet adnak a bornak, ezáltal ellensúlyozva az alacsony alkoholtartalmat és fenntartva az íz tökéletes egyensúlyát. Miután a második fermentáció befejeződött, a pezsgőt 20-30 napig finom porlasztással finomítják, hogy érzékszervi tulajdonságait kiegészítsék és gazdagítsák.
Fogyasztási javaslat: 2 - 3°C, jégvödörben.
Paraméterek
Termelési terület | Tenuta Val de Brun |
Szőlőfajta | A felső Treviso-i területre jellemző aromás fajták |
Alkohol | 9 - 10 % |
Cukor | 16-17 g/l |
Sav | 5.50 - 6.50 g/l |