Leírás
Astoria Luxury Silver - száraz habzóbor
A betakarítás szeptemberben manuálisan történik, majd lágy préselés következik a héjak rövid hideg macerálásával és a must statikus dekantálásával. Elsődleges fermentációja acéltartályokban, 18/19°C-on, válogatott élesztőkkel történik. Az újbort néhány hétig a nemesseprőn tartják; a következő fázis a második fermentáció, amely 20/25 napig tart 18°-on. Miután elkészült, a habzóbort néhány hétig a seprőn tartják. Ezután folytatjuk a borkő stabilitását és a palackozást.
A Luxury Silver habzóbor nagyon népszerű világszerte, több világranglistán is igen figyelemreméltó helyezést elért bor. Tetszetős külseje mellett igen különleges tartalommal találkozhatunk. Színe szalmasárga zöldes reflexekkel, bukéja éteri, finom, két domináló illat jellemzi, amelyek remek összhangban keverednek. Mindemellett parfümös és élesztős jegyek fedezhetőek fel benne. A szájban száraz, testes, harmonikus.
Fogyasztási javaslat: önmagában is, de tenger gyümölcsei, rákfélék, tengeri halak, továbbá sós sajtok mellé kiváltképp
Paraméterek
Alkohol | 11% |
Kiszerelés | 0,75l |
Származási helyek | Refrontolo, Treviso, Veneto |
Szőlőfajta | Glera, Pinot Blanc és Tramini |