Prosecco - Astoria
A Prosecco száraz habzóbor, amit Glera szőlőfajtából készítenek. Általában alacsonyabb, többnyire 11–12% közötti alkoholtartalommal rendelkezik. Jellegzetes buborékos textúráját a Charmat-módszerrel érik el, ahol a másodlagos erjedés acéltartályokban zajlik. Ennek a reduktív módszernek köszönhető, hogy a borok kiválóan megőrzik ropogós és friss gyümölcsösségüket. A tipikus Prosecco karakter főként zöld alma, őszibarack és körte jegyekkel jellemezhető.
A Prosecco-nak két típusa létezik eredetmegjelölés szerint: DOC és DOCG, ahol az utóbbi a legmagasabb minőséget garantálja, és szigorúan korlátozott területekről származik.
A Paolo és Filippo Polegato által vezetett Astoria Wines a Prosecco művészetének egyik fő képviselője. A szőlőtermesztésben generációk óta elkötelezett borászcsalád szenvedélyéből 1987-ben született Astoria ma a Conegliano-Valdobbiadene DOCG első magánborászata, melynek borai számos elismeréssel büszkélkednek a világ legrangosabb borversenyein. A Val de Brun birtok az Astoria dobogó szíve: negyven hektár szőlőültetvény a festői Prosecco-hegységben, az UNESCO által 2019-ben a Világörökség részeként elismert egyedülálló tájon. Üdvözöljük az Astoria Wines univerzumában, ahol a természet, az íz és az eszmék igazán fontosak.