Leírás
Vino Primitivo di Manduria Apuliae - száraz vörösbor
A szőlőszemeket finoman préselik majd osztályozzák. Ezt követően hordókba szivattyúzzák ahol ellenőrzött hőmérsékleten erjesztik. Meghatározott időközönként ellenőrzik az erjesztési folyamatot, tisztítják, szűrik a bort annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségű termék kerüljön előállításra.
Élénk vörös-rubint színű, könnyen felismerhető illattal. Ízvilága az édes vaníliára emlékeztet, mely sajátos gyümölcsdzsem, szilva és morelló illatának keverékével párosul. Ennek eredményeként egy rendkívül karakteres, erős, ám mégis kiegyensúlyozott bort kapunk.
Főfogás mellé, kifejezetten tésztaraguhoz, vörös húsokhoz, érlelt sajtokhoz valamint erősen fűszerezett fogásokhoz tökéletes. Jó párosítás lehet sertéshúsokhoz és sajtfogások mellé is.
Fogyasztása 18 - 20°C közötti hőmérsékleten javasolt.
Paraméterek
Termelő ország | Olaszország, Puglia |
Termőtalaj | köves, meszes jó termőképességű talaj |
Alkoholtartalom | 14% |