Astoria Valdobbiadene Prosecco "Casa Vittorino" - Száraz fehér

Astoria Valdobbiadene Prosecco "Casa Vittorino" - Száraz fehér

Fogyasztói ár:
5,690 Ft
Cikkszám: G128-000008
Áraink bruttó árak.
db
Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Rive Refrontolo Millesimato Casa Vittorino – Száraz fehér prosecco

A DOCG Prosecco tipikus karaktere a gyümölcsös, száraz harmónia. Finom, elegáns színe halvány szalmasárga, zöldes reflexekkel. Bukéja  intenzív, letisztult, gyümölcsös, erősen jelen van a jellemző szőlőfajta, a gerla illata. Íze száraz, telt, pikáns, harmonikus.

Felszolgálási javaslat: a nyitás pillanatában 5 ° - 6 ° fokra behűtve kínáljuk.

Alkohol: 11-12%

Ajánljuk előételekhez, könnyedebb főételekhez, halételek és  fehér húsok mellé.

Termelési terület:

Olaszország körülbelül 150 méter tengerszintfelei magasságú dombságai között található az Astroia gazdasága. A több, mint 16 éves múltra visszatekintő szőlészet kelet-nyugati fekvésű szőlőseiben termelik többek között a Gerla szőlőfajtát is, melyből ezt a különleges bort is készítik.

Termelési eljárás:

Amikor megérett a gerla, ehhez Cuvée-hez csak a legjobb fürtök kerülnek kiválasztásra és kiválogatott szőlőszemeket tartalmazó kosarakba szeptemberben. A gondos rostálás és előkészítés után megkezdődik az erjesztés 10/08 ° C-on. Az elődleges erjedés acél tartályokban történik 16 ° C-on speciális élesztővel. Az új bor, megfosztva a legdurvább üledékeitől, még a tartájban pihen, nyugszik. A megmaradt élesztő tartalom 2-3 hét alatt világossá teszik a bort. Ez utána átkerülnek további erjesztő tartályokba, ahol az un. habzás folyamata zajlik 16/18 ° C-on, Ez a folyamat időtartama körülbelül 20-25 napot vesz igénybe. Miután keresztül ment ezen a folyamaton is, további finomítás történik pár hétig. Eztán történik meg a palackozás és pihentetés, a palack legalább 1-2 hónapig pihen a ciklus befejezéséig.

Kiszerelés: 750 ml