Leírás
Astoria 9.5 Cold Wine Brut - Száraz fehér gyöngyözőbor
A szőlőt néhány napon belül szüretelik - még mielőtt teljesen éretté válnának - annak érdekében, hogy cukortartalmuk alacsonyabb, savtartalmuk magasabb és aromájuk gyümölcsözőbb legyen. A hagyományos borkészítési folyamatot követik puha préseléssel és részleges hideg macerációval. A kapott nedűt 0°C-on tárolják, majd erjesztik. A habzóbor erősen különleges aromájának és fejlődésének elősegítése érdekében egyetlen fermentációs folyamatot végzünk, amely 35-40 napig, közvetlenül autoklávban történik, alacsony hőmérsékleten, így a bor a 35./40. napon jut el a „kész” állapotba.
A 9.5 Cold Wine BRUT légiesen könnyű, kifinomult ízvilágot képvisel. Különleges fajtajelleges aromák, gyümölcsök és az élesztő illatanyagok vegyes táncát alkotja, mely minden korttyal csak jobban érezteti velünk a tudást, a gondoskodást, mellyel nekünk készítették ezt a gyöngyözőbor remeket.
Fogyasztási javaslat: 5-8 C fokon kínáljuk, helyezzük jégvödörbe. Egyik jó tulajdonsága a 9.5 kollekciónak, hogy alacsony alkoholtartalommal rendelkeznek, így kiváló kísérője egy délutáni pizzának, vacsorára egy tál tészta mellé, sajtok, sajtos ételek vagy zöldség tálak mellé.
Paraméterek
Ország | Olaszország |
Régió | Veneto |
Vintage | NV |
Szőlő | 10/15 éves |
Szín | Fehér |
Szőlőfajta | Glera |
Alkoholtartalom | 9,5% |
Kiszerelés | 0,75l |
Zárás | Természetes parafa |