Leírás
Colle Carpito Toscana Rosso IGT – száraz vörösbor
Száraz vörös bor, gondosan válogatott szőlőből készítik (Sangiovese, Montepulciano - élénk savaival és finom tanninjaival igen elegáns borok készülnek belőle). Színe világos rubin, illata harmonikus aromájú, kissé erdei gyümölcsös. Íze friss, bársonyos, kerek.
A pontos és alapos borkészítés acél hordókban kezdődik, szabályozott hőmérsékletű erjesztés után francia tölgyfahordóban érlelik tovább. Palackozás után két vagy három hónapig hagyják pihenni a forgalomba kerülés előtt.
Ajánljuk húsok, vadhúsok (különösen: gímszarvas), párolt vagy sült vörös húsok mellé. 18-20°C kínáljuk.
Paraméterek
Fajta | Sangiovese 85 %, Montepulciano 15% |
Énjárat | 2012 |
Tengerszint feletti magasság | 320-330m |
Tájolás | Dél-kelet |
A szőlőtőke életkora | 20 év |
Alkohol | 13% |
Összes savtartalom | 5,50g/l |
Kiszerelés | 750 ml |