Leírás
Cantine Vinci Vino alla Mandorla – édes mandulabor
A tűző szicíliai napfény érleli a kitűnő vulkanikus talajon termesztett édes szőlőfürtöket, amelyekből a Marsala bor készül. A forrásban lévő Marsala borhoz adják hozzá az érett mandulából frissen préselt mandula olajat. Együtt erjesztés után forr le intenzív marcipános illatú borrá a nemes nedű. Így készül a mandula és a Marsala házasításával Szicíliában a 16%-os alkoholtartalmú, fehér, édes mandulabor.
Ajánljuk: Önmagában desszert helyett, vagy desszert mellék kísérőnek. Mandulás süteménnyel kifejezetten ajánljuk.
Fogyasztási javaslat: 12–14°C-on kínáljuk.
Sogno - Álom
A Shakespeare-rel való összehasonlítás nem teljesen véletlen, egyfajta tisztelgés a nagy angol költő és drámaíró előtt.
Területünk köszönettel tartozik az angoloknak, akik a 18. század vége felé partra szálltak, és rögtön ráéreztek, hogy álomszerű bort lehet készíteni a helyi szőlőből.
Határozottan édes, mandula ízű, kiváló desszertbor, és igazi mediterrán eszenciaként tárul elénk.
Egy pohár SOGNO, amelyet a tenger a hold és a tűzijáték fényében kóstolunk, megpecsételi az együttlétet, és a szenvedély és érzékiség álomszerű dimenziójába repít.
Az 1595-ös vígjáték, amelyet az angol arisztokrácia tagjainak ünnepélyes esküvője alkalmából komponált Shakespeare, valóságos tétel az egymást kergető, szerelemre törekvő, szerelmes és magyarázkodás nélkül egymásra vágyó férfiak életéről, akik a körülmények kombinációja miatt találkoznak.
Ez az oka annak, hogy a SOGNO egy esküvői banketteken felszolgált bor.
Paraméterek
Alkohol | 16% |
Cukor | 200 g/l |
Kiszerelés | 750 ml |